Transylvania College

Târgul de Licee din cadrul festivalului Zilele Elevului Clujean

Transylvania College - The Cambridge International School In Cluj

Videoclip de prezentare

Prezentare generală

În liceul internațional Cambridge Transylvania College predarea se realizează în limba engleză la toate disciplinele, urmând programa națională a Angliei și folosind manuale Cambridge sau Oxford.

Liceul este structurat în doua etape importante, ambele vizând pregătirea pentru examene Cambridge, în limba engleză, care trebuie susținute la toate disciplinele studiate. În primii doi ani de liceu elevii se pregătesc pentru examene GCSE pe care le susțin la finalul clasei a X-a, din materia studiată pe parcursul celor 2 ani, la toate disciplinele. În ultimii doi ani de liceu se pregătesc pentru examenele finale, A-Levels, care țin locul bacalaureatului. Aceste examene finale sunt echivalate de către Ministerul Educației și sunt recunoscute pentru admitere la universități din 150 de țări, inclusiv în România.

În vara 2020 liceul a avut cea de-a șaptea promoție de absolvenți. Absolvenții Transylvania College studiază la universități de prestigiu din întreaga lume, în Anglia, Statele Unite, Japonia, China, Franța, Olanda, Belgia, Germania, Austria, Elveția, Scoția, Singapore, Ungaria, România. Ceea ce face ca liceul Transylvania College să fie cu adevărat diferit și deosebit e faptul că elevii își pot construi un traseu personalizat, alegând o parte dintre disciplinele pe care le studiază în primii doi ani și toate cele studiate în ultimii doi ani. Și beneficiază de mult suport și multe oportunități pentru a se bucura de o dezvoltare personală armonioasă. La finalul liceului sunt foarte încrezători și pregătiți pentru viață.

Acest traseu personalizat e cheia unei experiențe placute de învățare, dezvoltând motivația intrisecă și ajutând elevul să devină mai proactiv și responsabil. 

 

Uite ce spune Ama, absolventă în promoția 2019 și în prezent studentă în anul II la Universitatea Cambridge, despre experiența avută la Transylvania College:

“Transylvania College e o școală minunată prin oamenii care sunt acolo, comunitatea de elevi, facilitățile, filosofia, oportunitățile oferite, sprijinul dat de profesori, totul! Văd toate acestea reflectate și aici, la Universitatea Cambridge. La Transylvania College, când am avut intrebari pentru un profesor, nu am primit direct soluția. Am fost mereu ghidată spre auto-descoperire, provocată să mă gândesc la ceea ce vreau, care e opinia mea. Îmi dau seama cât de utilă îmi e acum această abordare!”

 

Pașii următori pentru admitere includ examen scris la limba engleză și matematică si un test computerizat, CAT4, care testează abilități de gândire și oferă predicții de note pentru disciplinele studiate în liceu. Pentru detalii vă rugăm să contactați departamentul de înscrieri, prin e-mail, inscrieri@transylvania-college.ro, sau telefonic la 0724.047.566 (Anca Rusu, Director Înscrieri).

Târgul de Licee din cadrul festivalului Zilele Elevului Clujean